Psykoterapeut på Nørrebro

Jeg hedder Lotte Palsteen, og jeg er psykoterapeut på Nørrebro i København. Her har jeg lejet mig ind i et lokale på Nørrebrogade 7 – centret ved søerne, hvor jeg bor blot et stenkast fra skønne Dronning Louises Bro. Jeg er på Nørrebro hver torsdag, og det er jeg meget glad for. Til dagligt bor jeg i Svendborg og har også et lokale i Odense, men at komme til København giver mig en form for boost.

Her mærker jeg storbylivets puls, og det er en dejlig modsætning til det stille og rolige liv på Sydfyn, hvor jeg bor med min familie. Som modsætning er København et fantastisk sted. Mennesket lever på en eller anden måde en anden tilværelse. I stedet for at hygge sig i haven sammen med familien, bevæger københavnerne sig ud og er en aktiv del af byens hjerte.

Mennesker fra andre nationer

På Nørrebro i København har jeg det privilegium at arbejde med mennesker fra flere forskellige nationer med andre kulturer end den danske i bagagen. Netop dette gør mit arbejde som psykoterapeut mangfoldigt, og jeg sætter stor pris på mit virke i psykoterapien, både i Odense, Svendborg og altså også på Nørrebro i København.

Når jeg er ude, bliver jeg somme tider spurgt om, hvor jeg gør en forskel som psykoterapeut: – Hvordan hjælper du folk videre, bliver jeg tit spurgt.

Det er der ikke et endegyldigt svar på, idet hvert menneske kommer med individuelle ting i deres personlige ”rygsæk”. Der er ikke 2 mennesker, som er ens, og derfor skal hvert enkelt menneske have en helt unik og individuel sparring og terapi. Vi må heller ikke glemme, at det kræver mod at gå i terapi. Det er ikke altid let at overbevise sig selv om, at man har behov for hjælp for at komme videre i tilværelsen.

Giv slip – lad psykoterapien hjælpe

I mit virke som psykoterapeut på Nørrebro, Odense og Svendborg har jeg altid fokus på at gøre mine klienter klogere på sig selv. Det er forløsende at give slip på den modstand, som man måske har i forhold til frygt, sorg eller vrede. Og dette kan være en barsk oplevelse, hvor kundens følelser somme tider kommer på hårde prøver. Men udbyttet er stort. Under terapien kan det nogle gange virke uoverskueligt, men du vil erkende at du snart får det bedre, og at relationerne til omgivelserne også forbedres.

Der skal nemlig være plads til følelserne indeni os. Vi skal erkende at der i nogle tilfælde skal åbnes op for ventilerne. Visse ting hober sig op i vores mindset, og hvis vi ikke får luftet ud en gang imellem, risikerer vi en form for overtryk, og så er tingene pludselig løbet ud af kontrol. Vi skal som menneske turde mærke vores følelser, og vise følelser over for andre. Dette kræver både mod og styrke.

Hvis du vil høre mere om, hvordan jeg arbejder som psykoterapeut, er du velkommen til at kontakte mig på telefon eller mail, og du er naturligvis også velkommen til at besøge mig i Nørrebrogade 7 på Nørrebro i København.