Foredrag i hele Danmark

Jeg holder mange foredrag i hele landet med forskellige emner. Jeg holder bl.a.

  • Foredrag om teenagere
  • Foredrag om lykke
  • Foredrag om stress og depression og psykiske følgevirkninger af kronisk sygdom
  • Foredrag om, hvordan vi styrker børns selvværd
  • Foredrag om særligt sensitive voksne
  • Foredrag om særligt sensitive børn
  • Foredrag om, hvordan vi kommer tættere på vores drømme og ikke lader frygten styre os

Jeg kan bookes til at komme ud på biblioteker, skoler, institutioner, foreninger, kulturhuse, virksomheder etc. Det enkelte foredrag kan tilpasses målgruppen.

Før et foredrag, bruger jeg mange timer på at sætte mig grundigt ind i det område, jeg skal fortælle om, og hvordan jeg kan formidle stoffet på en måde, så det ikke bliver for tungt, men alligevel giver indsigt og eftertanke. Jeg gør mig umage med, at mine tilhørere oplever, at de får stof til eftertanke. Jeg stiller gerne reflekterende spørgsmål og inviterer til dialog. Så bliver mit foredrag mere levende og dynamisk. Ligesom jeg ofte guider en mindfulness-eller meditationsøvelse undervejs for at skærpe folks fokus og nærvær.

Ingen er perfekt

Jeg bruge eksempler fra det virkelige liv og deler også gerne ud af min egen uperfekthed. Når jeg gør dette, oplever jeg tit, at det åbner op for tilhørernes mod til også at åbne op for det, de synes er svært eller sårbart. Jeg har mange gange oplevet, at der opstår en helt særlig åbenhjertighed og lettelse i salen over at høre, at andre kæmper med nogle af de samme ting som dem selv. Det er meget fint og rørende at opleve denne samhørighed under mit foredrag.

Jeg elsker at holde foredrag. Jeg elsker at formidle. Jeg kan godt lide at dele al den viden og alle de erfaringer, jeg har opbygget gennem årene som både tidligere lærer, som psykoterapeut og som mor og menneske. Jeg har både arbejdet på en privat skole og på en skole for børn og unge, der var udfordret følelsesmæssigt og socialt.

Samtidig elsker jeg selv at lære nyt, så jeg hele tiden udvikler mine kompetencer som psykoterapeut og underviser. Jeg læser konstant faglitteratur, deltager i nøje udvalgte kurser, er i gang med en efteruddannelse i traumeterapi (den 3-årige internationalt godkendte SE-uddannelse efter Peter Levines metoder), deltager i supervisionsgruppe med andre psykoterapeuter og går i individuel supervision hos forskellige dygtige psykoterapeuter.

Tilbagemeldinger på foredrag

Jeg lever udelukkende af min egen praksis som psykoterapeut og holder foredrag, kurser og retreats i både Danmark og udlandet. Her får jeg altid mange positive tilbagemeldinger på mine foredrag. Her er et lille uddrag af nogle af dem:

Tak for en rigtig fin aften om teenagere og skyggesider. Det var nogle super gode øvelser og det vækker til god eftertænksomhed. Dejligt at du formidler det med nænsomhed og mildhed og respekt for alle.” Gerda Kristensen

TAK for et meget spændende og lærerigt foredrag i går. Du formidlede din viden på en meget god, autentisk, nærværende og inddragende måde. Så dejligt at mærke al den tillid og åbenhed der var i rummet. Mange hilsner Lene Bjerre”

Hej Lotte, jeg var til dit fremragende, oplysende og tankeprovokerende foredrag i går på Godsbanen. Tak! Det var rart at blive bekræftet i den tilgang, jeg har over for mine 3 børn på henholdsvis 20, 17 og 13. Samt få nogle værktøjer til, når vores dialog alligevel går skævt. Noget af det, der især virkede for mig var at se på mine egne skyggesider med åbent sind❤ Masser af tanker fra Nora”

Det var en kæmpe befrielse at få sat ord på, hvorfor min datter er så “mærkelig”, og det er fantastisk nu at vide, at det faktisk er en tilstand, som eksisterer, og som jeg kan lære mere om. At jeg kan blive bedre til at forstå, hvorfor hun straks bekymrer sig, når hun hører en ambulance, hvorfor en flyrejse skal dissekeres og planlægges ned til mindste detalje, hvorfor tøjet kradser, og hvorfor hun ikke bare kan “lade det gå ind ad det ene øre og ud af det andet”, når de andre er dumme i skolen. Vi har været omkring OUH i forsøg på at finde årsagen til hendes “anderledeshed” uden at blive klogere og derfor føltes dit foredrag næsten som en åbenbaring.”

Mor til 13-årig pige, Svendborg: “Jeg fortalte min søn om det at være særligt sensitiv og fra at have sovet uroligt, haft problemer i skolen og haft en grundstemning af tristhed og bekymring, er han simpelthen blomstret frem. Nu taler han selv om, at han er særligt sensitiv og kan forstå sig selv og sine reaktionsmønstre. Tidligere ville han ikke tale om det, hvis det gik skævt i skolen, fordi han nok i bund og grund var bange for at skuffe mig og selv følte sig forkert.

I et blændende og medrivende foredrag tog Lotte Palsteen 400 mennesker med ind i temaet: At være sensitiv i en ikke altid sensitiv verden. Stedet var Vor Frue Kirke i Svendborg. Kirken var fyldt til bristepunktet. Vi fik et brag af en aften i kirken! Lotte har en vidunderlig udstråling og en formidabel evne til at formidle og favne alle gennem sit foredrag. Man kan virkelig mærke, at hun har så meget på hjerte. Vi havde en fantastisk og meget udbytterig aften, hvor Lotte kunne holde alle fanget lige til det sidste med sin store viden og sit smittende engagement. Lottes baggrund som lærer og psykoterapeut gjorde, at hun gav tilhørerne en både flot og bred indføring i emnet, men tillige kunne gå dybt ned i konkrete problemstillinger og spændende detaljer, der relaterede til folks hverdag. At Lotte krydrede sine teorier med sin humor og glimt i øjet, gjorde blot foredraget endnu mere levende og nærværende. Foredraget var virkelig en øjenåbner for os moderne mennesker, der lever i en ikke altid sensitiv verden. Jeg møder stadig folk, der roser og taler om Lotte Palsteen og den fantastiske aften i kirken. Jeg giver hende mine varmeste anbefalinger! Tak for dit engagement og tak for et fremragende foredrag, Lotte! En helt igennem vidunderlig og dybt inspirerende aften med en dygtig foredragsholder!” Gitte Meyer Jørgensen, præst i Vor Frue Kirke